OLB Berichten

 Het onderstaande persbericht is naar verschillende media in de regio verstuurd. 

 

 =======================================================================================

Persbericht OLB - Kleindierententoonstelling 18 november 2023

 

Kleindierententoonstelling Onze Liefhebberij Brummen

 

Kleindiervereniging Onze Liefhebberij Brummen houdt weer haar jaarlijkse Clubshow. De show vindt plaats op zaterdag 18 november in het gebouw van de Edelzanger aan De Hazenberg 22b in Brummen.

 

Getoonde dieren

Tijdens de tentoonstelling kunt u genieten van konijnen, (oorspronkelijke) duiven en siervogels. Helaas mogen er nog geen hoenders aanwezig zijn in verband met de regelgeving omtrent vogelgriep. Er zijn door leden van Onze Liefhebberij Brummen ruim 100 dieren ingeschreven, deze dieren zijn tijdens de later genoemde openingstijden te bewonderen.

 

Keuring

De ingezonden dieren worden gekeurd door een keurmeester. De dieren worden beoordeeld op onder andere bouw, ras eigenschappen, tekening, kleur en conditie. De keurmeesters wijzen aan het eind van de keuring de kampioenen aan. Voor de fokkers is het altijd een grote eer om een kampioensdier te fokken.

 

Openingstijden en locatie

De tentoonstelling is voor publiek op zaterdag 18 november van 13.00 - 17.00 uur geopend. De dieren zijn te bezichtigen in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22b te Brummen. De toegang is gratis en u bent van harte uitgenodigd.

 

Vereniging Onze Liefhebberij Brummen

Het grootste deel van de leden van Onze Liefhebberij komen uit de gemeente Brummen, maar er komen ook veel leden uit de nabij gelegen plaatsen. De vereniging is niet alleen voor de serieuze fokkers, maar ook voor mensen die enkel voor hun plezier kleindieren houden. Tijdens de tweemaandelijkse clubavonden worden de ins en outs van deze prachtige liefhebberij besproken en kunnen vragen gesteld worden. Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd om de leden van informatie te voorzien.

 

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website www.onzeliefhebberijbrummen.nl, neem contact op via gegevens genoemd op de site, of kom eens langs op een bijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn tweemaandelijks in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22b te Brummen, aanvang 20.00 uur. De exacte data zijn in de agenda op de website te vinden.                    

 


 

Gezocht tentoonstelling secretaris

 

José heeft te kennen gegeven te willen stoppen als tentoonstelling secretaris. Wel wil ze in het bestuur blijven om de nieuwe secretaris in te werken en in de toekomst te ondersteunen. Wie o wie wil samen met Mirjam het tentoonstelling secretariaat voor zijn/haar rekening nemen.

 

 

Eierkeuring en rammenshow

 

We zijn van plan om op zaterdagmiddag 17 of 24 februari een eierkeuring en een rammenshow te organiseren. We willen hiermee iets doen voor onze leden met hoenderachtigen nu ze niet kunnen showen met hun dieren. We hopen dat er voldoende belangstelling voor is. Nader bericht volgt.

 


 

Wijziging Clubavonden

 

Clubavonden worden één keer in de twee maanden gehouden. 

Op de tweede maandag van de oneven maanden komen we bij elkaar in het clubgebouw van vogelvereniging De Edelzanger.

 

De planning van de vergadermomenten staat onder het menu agenda.

 

Het bestuur.  

 


 

Nieuw formulier entverklaring voor RHD enting.

Het formulier voor de RHD type 2 enting is vernieuwd. Nieuw is vermelding van de maximale geldigheidsduur van de entverklaring aan de hand van de twee in Nederland toegelaten vaccins. Deze verschillen namelijk enkele maanden.

 

Wij verzoeken u oude formulieren weg te gooien en vanaf nu alleen de nieuwe formulieren te gebruiken. Deze staan op de website van KLN onder downloads (te vinden in het menu op de startpagina).

 

Harry Arts.


OLB berichten

Download
AVG invulformulier
Iedereen formulier invullen
AVG invulformulier.docx
Microsoft Word document 87.9 KB

Webmaster. Bereikbaar voor aanbevelingen en of nieuws met betrekking tot deze site.